Behöver ert företag tillgång till en säker datahall för era servrar? Då kan en colocation server vara något för er. Var är en Colocation Server? Det är när du hyr plats i en datahall som delas av flera kunder till en leverantör. När du hyr en plats i en drifthall får du alla fördelar som en säker plats i en drifthall har. Dina servrar kommer vara skyddade med larm, rätt temperatur, UPS, reservkraft mm. Ibland säger man även samlokaliseringscenter på svenska när man avser colocation server.

Vad får du som kund med colocation server?

Vad får ni när ert företag tecknar er för colocation server? Ni får plats för er utrustning i en säker datahall. Till helskåpen som ni hyr kan ni räkna med strömförsörjning även om strömmen skulle gå. Självklart får ni även tillgång till bra uppkoppling som till exempel 1000 Mbit/s. Ert företag kommer att ha tillgång till datahallen dygnet runt, alla dagar om året. Detta gör det lätt för era tekniker att ha access till era servrar.

Idag finns det flera leverantörer av colocation server och de håller en hög kvalité. Ert företag kan räkna med servicenivå på de tjänster ni köper vilket innebär en upptid på runt 99, 99% av tiden. Blir det något problem? Inget bekymmer. Det finns dygnet runt jour hos många av leverantörerna. När du ska välja leverantör av colocation så satsa på en leverantör med bra utbud, hög kvalité men också där du kan få flexibel och personlig service. Ta in offert och träffa flera leverantörer innan ni gör ert val.

Var är en Colocation Server? Serverhall med bra säkerhet

Hur mycket vill ni outsourca?

Vi har redan svarat på frågan: var är en Colocation Server? Om ert företag bestämmer er för colocation server kan det vara bra att fundera över hur många tjänster ni vill köpa. Vill ni bara köpa platsen för lagring eller vill ni kanske även outsourca en del ansvar till er leverantör? Vill ni att er leverantör ska sköta driften av era system? Hur ser era framtida planer ut för ert företag? Tänk på att er leverantör behöver klara av att hänga med om ert företag växer.

Förutom att ställa er egen utrustning i en säker datahall finns det även möjlighet att hyra dedikerade servers via leverantörer. Du får då fördelarna av en säker datahall men slipper köpa egna servrar. Du kommer få en stabil server med bra prestanda. Låt leverantören sköta det de är bäst på och ni frigör tid för ert företagande. Vad kan vara lämpligt att använda en dedikerad server till? Ni kan till exempel använda det för er mailserver eller som lagringsutrymme.

Colocation för framtiden

Var är en Colocation Server? Det är en kostnadseffektiv lösning när det gäller serverdrift. Hyr serverutrymme hos en leverantör som är expert på att ta hand om servrar och som har det som sin huvudsyssla och med andra ord är proffs på att drifta och säkerställa miljön för servers. Det kommer frigöra tid för ert företag att fokusera på er affärsidé och lägga tiden på det som ni vill att just ert företag ska bli bäst på.