Fördelar med Colocation Server? Vad är det för något? En colocation server är en privat server som befinner sig i någon annans datacenter. Istället för att hyra plats på en server så äger man alltså hela servern, men colocation providern tillhandahåller ström, bandbredd, kylsystem och andra tjänster som behövs för att driva en server.

När ska man välja colocation?

En fördel med colocation är den fysiska säkerhet som ett datacenter innebär. Där finns brandskydd, låsta serverskåp och ofta kameraövervakning av maskinerna. Dessutom får man ofta tillgång till mycket större bandbredd än vad som är möjligt om man har servern i en kontorsbyggnad eller i sitt hem, dessutom till ett lägre pris.

Colocation innebär flexibilitet

Att välja att placera sina servrar i ett datacenter innebär mycket flexibilitet. Om du hyr ett helt rack hos en colocation provider är det lätt att lägga till fler servrar utan att byta ut några komponenter, perfekt om du förväntar dig att expandera din verksamhet och dina behov av serverutrymme, något som kan bli svårt om du har dina servrar på ditt företag.

Fördelar med Colocation Server? Det finns många!

Var ska man placera sina servrar?

Beroende på din verksamhet och dess storlek finns det många alternativ när det kommer till serverplacering. Webbhotell, VPS och egna eller dedikerade servrar. Om du äger dina servrar själv behöver du bara någonstans att ställa dem, och då är ett datacenter ett bra alternativ om du inte vill ha datorerna på kontoret eller hemma. Du får dessutom högre fysisk säkerhet och mer bandbredd.